До новин

Суд зобов'язав ліквідатора Ерде Банку повернути "Граве Україна Страхування життя" 10,7 млн грн

03 лютого, 2015
Банкрутство фінустанов
Суд зобов'язав ліквідатора Ерде Банку повернути "Граве Україна Страхування життя" 10,7 млн грн

Окружний адміністративний суд Києва своєю постановою від 20 січня 2015 року зобов'язав ліквідатора Ерде Банку повернути страховій компанії "Граве Україна Страхування життя" кошти з її рахунку у сумі 10,74 млн гривень.

Про це повідомляє інформаційний портал "Банкрутство & Ліквідація" із посиланням на текст ухвали суду.

Суд визнав протиправними дії Фонду гарантування вкладів та ліквідатора банку Маріанни Ткач про відмову у виплаті на користь страховика коштів, які перебували на поточному рахунку СК "Граве Україна Страхування життя". Таке рішення зумовлене тим, що кошти на вказаному рахунку є власністю фізичних осіб-страхувальників, які в свою чергу мають право на відшкодування від ФГВФО.

Своєю постановою суд зобов'язав чинного ліквідатора включити страховика до переліку вкладників, які мають право на відшкодування коштів за вкладами в Ерде Банку.

9 січня 2013 року НБУ вирішив ліквідувати Ерде Банк, 12 листопада 2014 ліквідатора Маріанну Ткач рішенням ФГВФО було замінено на Артема Караченцева.

Як раніше повідомляв інформпортал "Банкрутство & Ліквідація", Вищий адміністративний суд України 22 січня визнав рішення Фонду гарантування вкладів про ліквідацію ПАТ "Банк Форум" таким, що було прийняте з порушеннями, і відмінив його.

Джерело фото: grawe.ua

Коментарі
Додати коментар