До новин

Через фінансову кризу в Греції закрились усі банки

30 червня, 2015
Борги
Через фінансову кризу в Греції закрились усі банки

Влада Греції розпорядилися припинити до 6 липня поточного року роботу всіх банків країни.

Про це йдеться у заяві уряду Греції, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Медузу».

Також грецька влада запровадила жорсткий ліміт на зняття готівки та заборонила грошові перекази за кордон.

Такі заходи були вжиті для запобігання можливої паніки на банківському ринку.

В уряді підкреслили, що ліміт на зняття готівки в банкоматах не поширюється на банківські картки, випущені іноземними банками.

Починаючи з середини червня з рахунків в грецьких банках було виведено кілька мільярдів євро. 22 червня влада країни вже запроваджувала ліміт на зняття готівки в банкоматах, тоді він становив 3 тис. євро на день.

Нагадаємо, що Греції необхідно вирішити питання про врегулювання боргу перед міжнародними кредиторами до 30 червня — у цей день закінчується термін погашення кредиту в 1,6 млрд євро. У разі оголошення дефолту Греції, можливо, доведеться вийти з єврозони.

26 червня стало відомо, що Греція і міжнародні кредитори в черговий раз не змогли узгодити умови продовження програми фінансової допомоги, строк якої закінчується 30 червня.

28 червня прем'єр-міністр Греції Алексіс Ціпрас оголосив про проведення референдуму щодо плану виходу з боргової кризи. Голосування про підвищення податків і зниження держвитрат планується провести 5 липня.

Коментарі
Додати коментар