До новин

Петренко та Саакашвілі домовились про створення в Одесі першого в Україні центру надання адмінпослуг нового зразка

01 липня, 2015
Законодавство
Петренко та Саакашвілі домовились про створення в Одесі першого в Україні центру надання адмінпослуг нового зразка

Міністр юстиції Павло Петренко та одеський губернатор Міхеіл Саакашвілі підписали меморандум, який передбачає створення першого в Україні центру надання адмінпослуг нового зразка – без черг та хабарів.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі Мін’юсту.

Петренко в ході одноденного робочого візиту до Одеси разом із головою Одеської ОДА Міхеілом Саакашвілі, міським головою Одеси Геннадієм Трухановим та представником благодійної організації «Фонд Східна Європа» Віктором Ляхом підписали Меморандум про взаємодію та співпрацю.

Документ передбачає створення в Одесі Центру надання адміністративних послуг нового формату, де українці зможуть швидко та без хабарів отримати весь перелік адміністративних послуг, які надають органи юстиції та місцева влада.

За словами Петренка, пілотний проект, який Міністерство юстиції реалізовуватиме разом із місцевою владою та представниками неурядових організацій, передбачає створення центру, в якому звичайний українець отримуватиме у державного службовця сервіс, а не вимогу дати хабара.

«В Одесі відкривається перший в Україні найбільш технічний і професійний Центр надання адміністративних послуг. Українець зможе тут відпочити і отримати якісну послугу, а не буде стикатися з бюрократією, чергами і нахабством. Це буде та модель, яка має працювати по всій країні», - зазначив очільник Мін′юсту.

Саакашвілі зі свого боку заявив про повну готовність розпочати повномасштабну роботу з реалізації проекту надання швидких адміністративних послуг громадянам, які проживають в Одесі та Одеській області.

«Добре, що ми змогли прискорити цей процес, незважаючи на те, що відповідне законодавство все ще не прийняте Верховною Радою. Але, якщо ми чекатимемо моменту, коли буде створено законодавче забезпечення, ми ніколи нічого не реалізуємо. У нас немає місяців, які можуть піти на обговорення законопроектів. Ми повинні зробити все швидко, як кажуть одесити «на вчора», щоб створити комфортні сервіси без корупції. Ми не можемо це відкладати на післязавтра», - наголосив Голова Одеської ОДА.

Коментарі
Додати коментар