До новин

Вимоги позичальників коштуватимуть Україні 100 млрд грн, - НБУ

01 липня, 2015
Борги
Вимоги позичальників коштуватимуть Україні 100 млрд грн, - НБУ

Банківська система України зазнає 100 млрд грн збитків у разі конвертації валютних кредитів у гривню за курсом 5,05 грн за долар, що передбачено законопроектом №1558-1.

Про це йдеться в матеріалах регулятора, що роздані журналістам перед засіданням Комітету Верховної Ради з питань фінполітики та банківської діяльності у вівторок, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Якщо всі кредити, надані фізичним особам-резидентам в іноземній валюті, конвертувати в гривню за курсом 5,05 гривень за долар США, то банківська система понесе збитки у сумі більше ніж 100 млрд грн», - йдеться в інформації.

У Нацбанку вважають, що врегулювання питання валютних позичальників має відбуватися виключно на договірних засадах, і нагадують, що заборона втручання держави та НБУ в переговорний процес між позичальниками і банками щодо реструктуризації валютних кредитів закріплена Меморандумом про економічну та фінансову політику, що укладений в рамках співпраці з МВФ.

Нагадаємо, законопроект 1558-1 пропонує зобов'язати банки конвертувати всі споживчі кредити в іноземній валюті по курсу на момент підписання договору (приблизно 5,05 грн за долар).

Коментарі
Додати коментар