До новин

Суд зобов'язав "Укртранс" сплатити збитковому держбанку "Київ" 123 млн грн

04 лютого, 2015
Борги
Суд зобов'язав "Укртранс" сплатити збитковому держбанку "Київ" 123 млн грн

Київський апеляційний господарський суд 14 січня 2015 року постановив стягнути з ПАТ "Автомобільна компанія "Укртранс" 122,917 млн гривень на користь ПАТ "Акціонерний комерційний банк "Київ", 99,93% акцій якого належать державі.

Про це повідомляє інформаційний портал "Банкрутство & Ліквідація" із посиланням на текст постанови суду.

Причиною судового розгляду став позов заступника прокурора м. Києва в інтресах держави в особі Міністерства фінансів України (мінфін є власником акцій банку "Київ") про стягнення з "Укртрансу" заборгованості у сумі 122,917 млн гривень за договором про надання кредиту у вигляді відновлюваної кредитної лінії.

Суд першої інстанції задовольнив вимоги позивачів про стягнення коштів на користь банку "Київ", але "Укртранс" подав апеляційну скаргу, яку Київський апеляційний господарський суд не задовольнив.

"Колегія суддів встановила, що у даному випадку скаржником не надано належних та допустимих доказів на підтвердження своєї правової позиції, а також не наведено переконливих аргументів у відповідності з нормами чинного законодавства щодо спростування висновків суду першої інстанції. Таким чином, апеляційні вимоги відповідача ПАТ "Автомобільна компанія "Укртранс" є необґрунтованими та такими, що не підлягають задоволенню, підстав для зміни чи скасування оскарженого рішення у даній справі колегія суддів не вбачає", - йдеться у постанові суду.

Як раніше повідомляв інформпортал "Банкрутство & Ліквідація", голова НБУ Валерія Гонтарєва вважає, що проблемний банк "Київ", який за 9 місяців 2014 року отримав збиток у розмірі 3,5 млн гривень, можна приєднати до іншого державного банку.

Джерело фото: minfin.com.ua

Коментарі
Додати коментар