До новин

Кредитори хочуть $8 млрд з резервів НБУ, - Мінфін

01 липня, 2015
Борги
Кредитори хочуть $8 млрд з резервів НБУ, - Мінфін

Міністерство фінансів заявляє, що кредитори України хочуть вилучити 8 млрд доларів з міжнародних резервів Національного банку України для сплати зовнішніх боргів.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на заяву Міністерства фінансів України щодо переговорів зі Спеціальним комітетом кредиторів.

«Незважаючи на заяви, які стверджують протилежне, пропозиція Спеціального комітету кредиторів не відповідає цим трьом цілям (закладеним у програмі співробітництва з МВФ, - ред.), узгоджених з МВФ. Ця пропозиція включає в себе вилучення 8 млрд дол. з міжнародних резервів Національного банку України для сплати за зовнішніми комерційними боргами», - йдеться в заяві.

Мінфін підкреслює, що проти такого кроку рішуче виступив МВФ у своїй заяві від 12 червня 2015 р.

Міністр фінансів Наталія Яресько знову закликала комітет кредиторів як можна швидше знайти спільне з урядом України рішення про реструктуризацію.

У заяві Міністерства наголошується, що протягом останніх трьох місяців члени комітету кредиторів відмовлялися почати прямі переговори з Україною у відповідності зі стандартними умовами конфіденційності.

«Члени Комітету використовували як привід не зустрічатися з представниками України (зокрема, Міністром фінансів Наталією Яресько) свої побоювання щодо того, що отримання ними конфіденційної інформації вплине на їх торгові операції. Це не давало провести переговори про умови боргової операції», - йдеться в заяві Мінфіну.

Однак Яресько все ж сподівається на початок прямих переговорів з кредиторами.

«Якщо Комітет укладе угоду про конфіденційність, міністр готова зустрітися з Комітетом без попередніх умов», - заявили в Мінфіні.

Нагадаємо, раніше Мінфін опублікував заяву Яресько, в якій говорилося, що комерційні кредитори блокують вирішення питання про реструктуризацію державного боргу України.

Коментарі
Додати коментар