До новин

Посадовців Південкомбанку підозрюють у заволодінні 38 млн доларів

03 жовтня, 2019
Резонансні справи
Посадовців Південкомбанку підозрюють у заволодінні 38 млн доларів

26 вересня службовим особам Південкомбанку повідомлено про підозру у привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на відділ зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

Відповідних результатів досудового розслідування досягнуто за співпраці з нинішнім керівництвом Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

За версією слідства, вищезгадані службові особи підписали угоди поруки за зобов’язаннями (кредитами) офшорних компаній, а також виконали ці угоди шляхом списання на свою користь грошових коштів, які перебували на кореспондентських рахунках у банківській установі в Республіці Австрія. Таким чином вони підозрюються у заволодінні грошовими коштами у сумі понад 38 млн доларів США.

Майно підозрюваних арештовано за ухвалою суду.

Нагадуємо, що 27 вересня 2019 року народному депутату України ІІІ-VІІ скликань, бенефіціарному власнику АТ «Банк «Фінанси та Кредит» повідомлено про підозру в організації злочинної схеми з розтрати та легалізації 2,5 млрд грн вказаного банку.

Коментарі
Додати коментар