До новин

Нацбанк дозволив легалізуватися власникам 4 банків

10 липня, 2015
Санація
Нацбанк дозволив легалізуватися власникам 4 банків

За півроку Національний банк виявив реальних власників банків «Юнекс», «Михайлівський», «Радикал банк» і «Укрінбанк» та дозволив їм легалізувати їх статус контролерів.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на заяву директора департаменту реєстраційних питань і ліцензування НБУ Леоніда Антоненка.

«За півроку боротьби з футбольними командами НБУ виявив реальних власників і дозволив їм легалізувати їх статус контролерів в чотирьох банках: Вадиму Новинському - в банку «Юнекс», Володимиру Клименко - в «Укрінбанку», Віктору Поліщуку - в банку «Михайлівський», Максиму Шпаку - в банку «Радикал», - розповів Антоненко.

При цьому він додав, що 37 претендентам дозволу Нацбанку на встановлення контролю у банках було відмовлено. У 35 з 37 випадків претендували на купівлю банків, оголошених неплатоспроможними.

«Причини відмов: заявники не розкривали своїх бенефіціарних власників або не змогли підтвердити їх задовільний майновий стан», - пояснив директор департаменту реєстраційних питань і ліцензування регулятора.

Також чиновник додав, що ще десятки пакетів документів знаходяться на розгляді в НБУ і пообіцяв, що детальна статистика з цього питання буде офіційно опублікована регулятором найближчим часом.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, станом на кінець червня НБУ не отримав інформацію про власників 10 банків.
Коментарі
Додати коментар