До новин

Банки «Радикал» і «Столичний» визнано неплатоспроможними

13 липня, 2015
Банкрутство фінустанов
Банки «Радикал» і «Столичний» визнано неплатоспроможними

Національний банк України 9 липня 2015 року відніс до категорії неплатоспроможних а банки – ПАТ «РАДИКАЛ БАНК» та ПАТ АБ «СТОЛИЧНИЙ».

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі регулятора.

«За результатами перевірок операційних кас ПАТ «РАДИКАЛ БАНК» та його відділень було встановлено грубе порушення законодавства у сфері готівкового обігу, що створювало загрозу інтересам вкладників чи інших кредиторів банку», - пояснили у прес-службі НБУ позицію щодо одної з фінустанов.

«З огляду на здійснення ПАТ АБ «СТОЛИЧНИЙ» ризикової діяльності, погіршення показників його фінансового стану, наявність загрози інтересам вкладників та інших кредиторів банку Національний банк України проводив із банком роботу та вимагав від його акціонерів та керівництва вжиття заходів з метою приведення діяльності банку у відповідність до вимог законодавства України, у тому числі нормативно-правових актів Національного банку України. Проте ПАТ АБ «СТОЛИЧНИЙ» не вживалися необхідні заходи, показники його діяльності погіршувалися, що призвело до порушення нормативних вимог Національного банку України. Крім того, цей банк не виконував зобов’язання перед вкладниками та іншими кредиторами. Власники істотної участі ПАТ АБ «СТОЛИЧНИЙ» усупереч вимогам статті 58 Закону України «Про банки і банківську діяльність» не вжили своєчасних заходів для запобігання настанню його неплатоспроможності», - зазначив регулятор стосовно другого банку.

На підставі постанов правління Національного банку України про віднесення цих двох банків до категорії неплатоспроможних Фонд гарантування вкладів фізосіб ввів 10 липня до них тимчасову адміністрацію строком на 3 місяці - до 9 жовтня 2015 року включно.

Загалом на сьогодні в категорії неплатоспроможних перебуває 11 банків, у стадії ліквідації – 49 банків.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Фінкомітет закликав Раду удосконалити виведення банків з ринку.
Коментарі
Додати коментар