До новин

Ляшко запропонував Раді свій варіант закону про банкрутство фізосіб

16 липня, 2015
Законодавство
Ляшко запропонував Раді свій варіант закону про банкрутство фізосіб

Радикальна партія подала до Верховної Ради законопроект №2714 про банкрутство фізичних осіб, який, на думку авторів, забезпечить оздоровлення кредитного портфеля української банківської системи і стане гарантією захисту громадянських прав українців.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Facebook лідера партії Олега Ляшка.

«Через недолугу кредитно-грошову та економічну політику уряду, через відсутність підтримки з боку держави в таких надкритичних ситуаціях, десятки, а то й сотні тисяч українців, які не здатні обслуговувати свої борги, в тому числі валютні кредити, потрапили в глухий кут – довічну «кредитну яму», вибратися з якої самостійно не мають ніякої можливості. Це абсолютно неприпустимо для сучасної європейської країни», – написав нардеп.

Він назвав зареєстрований законопроект «рятувальним кругом для боржників».

«Він (законопроект) сформований на основі поєднання ліберального американського досвіду та кращого досвіду європейських країн і передбачає повне звільнення від своїх боргів – шляхом реструктуризації або введення процедури реалізації майна. При цьому боржнику гарантовано збереження соціальних стандартів – щомісячна сума коштів, яка зберігається для утримання сім’ї, і збереження житла для проживання», – підкреслив Ляшко.

На думку лідера Радикальної партії, цей законопроект забезпечить оздоровлення кредитного портфеля української банківської системи і стане гарантією захисту громадянських прав українців.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, експерти вважають, що закон про банкрутство фізосіб досі не прийнятий в Україні, бо не вигідний банкам.

 

Коментарі
Додати коментар