До новин

ФГВ підозрює десятки тисяч вкладників Дельта Банку в дробленні вкладів

16 липня, 2015
Банкрутство фінустанов
ФГВ підозрює десятки тисяч вкладників Дельта Банку в дробленні вкладів

18 тис. вкладників Дельта Банку потрапили в поле зору правоохоронних органів, оскільки їхні дії можуть бути кваліфіковані як дроблення вкладів.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на заступника директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Андрія Оленчика.

За його словами, на етапі виплати компенсацій вкладникам неплатоспроможного Дельта Банку Фонд сформував так звані «сірі» списки вкладників, депозити яких дробилися буквально в лічені дні до введення в банк тимчасової адміністрації.

«Ми ухвалили рішення виділити рахунки з ознаками дроблення в «сірий список» і тимчасово заблокували виплати за ними. В цей список потрапили близько 18 тис. людей», — сказав Оленчик.

Після додаткового аналізу близько тисячі рахунків, за якими зняті підозри, вже розблоковані. У той же час, інформація по операціях, де очевидні ознаки подрібнення для отримання компенсацій, буде передана правоохоронним органам.

Фонд, за словами Оленчика, також сформував так званий «чорний» список вкладників.

«Вклади інсайдерів, які створювалися шляхом перерахування коштів з рахунків юросіб, і рахунки, які формувалися внаслідок дроблення вкладів фізосіб, де кількість операцій перевищувала двадцять. Дані за такими рахунками вже передані правоохоронним органам. Щодо інших заблокованих рахунків вкладників робота триває», — сказав Оленчик.

Більшість сумнівних операцій, за словами представника ФГВФО, підпадає під визначення «шахрайство».

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Верховний суд оскаржив систему гарантій банківських вкладів.

Коментарі
Додати коментар