До новин

Гонтарева вірить, що Жеваго врятує свій банк ще до осені

17 липня, 2015
Санація
Гонтарева вірить, що Жеваго врятує свій банк ще до осені

Голова Національного банку України Валерія Гонтарева сподівається, що основний акціонер банку «Фінанси та Кредит» Костянтин Жеваго стабілізує ситуацію в банку до кінця літа.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на заяву очільниці Нацбанку.

Нагадаємо, Жеваго взяв на себе зобов'язання конвертувати в капітал банку 1,5 млрд гривень депозитів великих юридичних і фізичних осіб, а також погасити 4 млрд гривень кредитів, виданих інсайдерам.

«Найближчим часом... Це навіть ближче кінця літа», - відповіла вона на наполегливі запитання, коли може стабілізуватися ситуація в банку.

Гонтарева додала, що, за оцінками НБУ, у Жеваго є ресурси для виконання цих обіцянок, нагадавши, що він вже вклав в капітал банку 2 млрд гривень «реальних грошей».

«Головне завдання акціонера – реструктурувати всі свої зобов'язання. Якщо впорається, то банк буде жити, якщо не впорається, то його чекає одна доля - Фонд гарантування вкладів фізичних осіб», - сказала глава НБУ.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, банк «Фінанси та Кредит» планує збільшити статутний капітал на 2,5 млрд грн.

Коментарі
Додати коментар