До новин

Суд відмовив сталеливарному заводу у затвердженні плану санації

09 лютого, 2015
Банкрутство підприємств
Суд відмовив сталеливарному заводу у затвердженні плану санації

Господарський суд Полтавської області своєю ухвалою від 21 січня 2015 року відмовив у затвердженні плану санації боржника - ПАТ "Кременчуцький сталеливарний завод".

Про це повідомляє інформаційний портал "Банкрутство & Ліквідація" із посиланням на текст рішення суду.

Госпсуд, проаналізувавши план санації підприємства, дійшов висновку, що в своїй більшості вказаний план санації носить декларативний характер, а деякі його пункти суперечать законодавству.

"Плановий перелік заходів, спрямованих на відновлення платоспроможності ПАТ "Кременчуцький сталеливарний завод", має узагальнений характер і не містить чіткого переліку дій, які мають на меті вивести підприємство з фінансової кризи, та подальшого його розвитку як суб'єкта господарювання", - йдеться в ухвалі суду.

Окрім відмови у затвердженні плану санації боржника, суд відмовив ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів заводу.

Також суд зауважив, що боржник в тексті плану санації вказав погашення поточної кредиторської заборгованості в розмірі 501,67 млн гривень до 30 квітня 2017 року при тому, що в межах досудової санації таке погашення має відбутися в повному обсязі протягом 12 місяців.

Як раніше повідомляв інформпортал "Банкрутство & Ліквідація", на загальних зборах кредиторів ПАТ "Сумихімпром" було затверджено рішення про викуп боргів у заставних кредиторів - ВАБанку, Укрексімбанку та Банку Аваль, - які відмовилися погодити план оздоровлення підприємства.

Джерело фото: vestnik.in.ua

 

 

Коментарі
Додати коментар