До новин

СБУ знайшла вивезене із ЗАлКу обладнання на 75 млн грн

27 липня, 2015
Резонансні справи
СБУ знайшла вивезене із ЗАлКу обладнання на 75 млн грн

Співробітники Служби безпеки України вилучили на Дніпропетровщині частину технологічного обладнання, демонтованого і вивезеного з ПАТ «Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат», вартість якого складає більше 75 млн гривень.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-центрі СБУ.

За даними відомства, під час огляду складських приміщень кількох дніпропетровських підприємств співробітники спецслужби виявили розукомплектоване ліквідне устаткування з ПАТ «ЗАлК».

На складах бізнес-структур знаходилося 2,5 тис. тонн елементів обладнання.

Правоохоронці з’ясували, що вирізання та вивезення з комбінату обладнання відбулися у рамках договору, укладеного від імені ЗАлКу на підставі доручення громадянина Кіпру.

За наявною інформацію, укладання договору з дніпропетровськими фірмами здійснювалося після отримання розпорядчих документів, надісланих на адресу ПАТ «ЗАлК» з московського офісу.

Тривають оперативно-слідчі дії для пошуку решти майна комбінату та встановлення й притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до демонтажу та вивезення обладнання комбінату.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, співробітники Служби безпеки України встановили факти знищення колишніми російськими власниками економічного потенціалу ПАТ «Запорізький алюмінієвий комбінат», зокрема вивезення з комбінату майна на понад 100 млн гривень.

Як повідомлялося, пакет акцій ВАТ «Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат» у розмірі 68,01%, перебував у власності кіпрської компанії «Velbay Holdings Limited», яку пов’язують з російською компанією «РусАл» Олега Дерипаски.

Коментарі
Додати коментар