До новин

Пов’язану з Клюєвим фірму банкротує фіктивне підприємство

28 липня, 2015
Банкрутство підприємств
Пов’язану з Клюєвим фірму банкротує фіктивне підприємство

Пов’язане з Андрієм Клюєвим ТОВ «Енерговугіллявидобування», щодо якого порушено справу про банкрутство, завинило фіктивному товариству «Спецторг-Трейд» більше 12 млн гривень.

Про це йдеться в матеріалах судових справ, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Суд порушив цього місяця справу про банкрутство ТОВ «Енерговугіллявидобування» через багатомільйонний борг перед ТОВ «Спецторг-Трейд».

«В ході здійснення інвентаризації активів підприємства та заборгованості боржника встановлено відсутність майна на балансі боржника за виключенням грошових коштів на рахунку в розмірі 33 077,49 гривень, про що заявником надано банківську виписку та наявність кредиторської заборгованості, зокрема перед ТОВ «Спецторг-Трейд» у сумі 12 038 796,47 гривень, яка виникла на підставі договору поставки № 11-10/12 від 11 жовтня 2012 року, укладеного між боржником і ТОВ «Фобос-О», право вимоги за яким ТОВ «Спецторг-Трейд» отримало згідно договору про заміну сторони у зобов'язанні від 25 лютого 2014 року», - зазначено в ухвалі суду.

При цьому, згідно аналітичного дослідження №74/16-40/1383865 від 4 квітня 2014, проведеного головним державним ревізором-інспектором сектору аналізу сумнівних операцій управління боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом Головного управління Міндоходів у м. Києві Островським В.В., ТОВ «Спецторг-Трейд» має ознаки фіктивності. Інформація про це була надана суду прокуратурою  в межах справи про розтрату державних коштів службовими особами ПАТ «Будівельне управління №813» (справа №758/2003/15-к).

Крім того, у реєстрі судових рішень є інформація про те, що у 2013 році особу, зареєстровану працівником «Спецторг-Трейд», було звинувачено у виготовленні наркотичних речовин та засуджено за це до 4 років позбавлення волі.

Нагадаємо, ТОВ «Енерговугіллявидобування» володіє 37% статутного капіталу ТОВ «Зв’язоктехсервіс», яка протягом 2012-2013 років отримувала державні підряди на будівництво електромереж до скандальних кримських сонячних електростанцій Клюєва «Актив солар».

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Госпсуд Київської області порушив справу про банкрутство ТОВ «Енерговугіллявидобування» 15 липня 2015 року.

Коментарі
Додати коментар