До новин

Яценюка попросили завадити ліквідації підприємств буровугільного комплексу на Кіровоградщині

11 лютого, 2015
Банкрутство підприємств
Яценюка попросили завадити ліквідації підприємств буровугільного комплексу на Кіровоградщині

Народний депутат, член фракції "Блоку Петра Порошенка" Костянтин Яриніч направив запит до прем’єр-міністра Арсенія Яценюка із закликом відновити функціонування буровугільного комплексу Кіровоградської області.

Про це повідомляє інформаційний портал "Банкрутство & Ліквідація" із посиланням на сторінку нардепа у Facebook.

Яриніч звертає увагу прем'єра на те, що державні підприємства "Олександріявугілля", "Трест "Олександріярозрізобуд" та "Бурвугілля" хочуть ліквідувати.

"У мене викликає глибоке занепокоєння той факт, що дана галузь в Кіровоградській області занепадає. Це при тому, що вона має всі необхідні передумови для розвитку, зокрема сировинну базу, інфраструктуру, необхідні трудові ресурси", - пише нардеп.

Також він зазначає, що в зв’язку з незадовільним державним фінансуванням до кризового стану доведений Криворізький гірничо-збагачувальний комбінат окислених руд, спорудження якого триває ще з 1985 року у місті Долинська.

Як раніше повідомляв інформпортал "Банкрутство & Ліквідація", 1 січня 2015 року сплив строк дії мораторію на банкрутство вугільних шахт Україні, державна доля яких складає не менше 25%.

Джерело фото: caer.uky.edu

Коментарі
Додати коментар