До новин

Член правління збанкрутілого банку буде відбирати нових прокурорів

29 липня, 2015
Банкрутство фінустанов
Член правління збанкрутілого банку буде відбирати нових прокурорів

Екс-голова наглядової ради Брокбізнесбанку, що зараз перебуває у стадії ліквідації, Денис Бугай буде моніторити процес відбору нових співробітників прокуратури.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на ТСН.

Сьогодні Бугай взяв участь у спільній прес-конференції із заступником генпрокурора Давитом Сакварелідзе вже як президент Асоціації юристів України, повідомляє ТСН.

«З боку асоціації юристів ми проповідуємо зараз гасло «хочеш змін - йди в прокуратуру». Тому будемо максимально мотивувати професійних колег йти в прокуратуру», - заявив Бугай на спільній прес-конференції із заступником генпрокурора Давидом Сакварелідзе вже як президент Асоціації юристів України.

Під час прес-конференції Сакварелідзе розповів про те, як відбуватиметься процес реформування прокуратури: у першу чергу планують зменшити кількість працівників, збільшити їхню зарплату, а також об'єднати районні та міські прокуратури.

«Потрібно звикнути і змиритися з ідеєю, що порядного чиновника держава повинна забезпечувати», - наголосив заступник глави ГПУ.

Варто зазначити, що Сакварелідзе вже прокоментував появу юриста з неоднозначною репутацією на цій прес-конференції.

«Цю зустріч організувала велика впливова асоціація адвокатів, де, окрім Бугая, були, напевно, декілька тисяч із усієї України. У мене нема інформації про якісь кримінальні справи (проти Бугая), але якщо він фігурує в якійсь кримінальній справі, то стосовно нього будуть прийняті рішення», - сказав заступник генпрокурора, не пояснивши, які саме «рішення» можуть бути прийняті.

Нагадаємо, у березні 2014 року Бугая звинуватили в тому, що він був одним із учасників злочинної організації Сергія Курченка, також юриста підозрювали у масштабних розкраданнях коштів держбюджету України. 29 березня минулого року за рішенням судді Голосіївського районного суду Києва йому було обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою або застави в 140 млн гривень. Слід зазначити, що Брокбізнесбанк, членом правління якого був Денис Бугай, був визнаний неплатоспроможним. 10 червня 2014 року було призначено уповноважену особу і розпочато процес ліквідації фінансової установи.

Варто нагадати також, що колишній член наглядової ради Брокбізнесбанку Борис Тимонькін був затриманий у Німеччині 14 червня цього року. ГПУ у свою чергу направила запит до Німеччини про його видачу через звинувачення у тяжких злочинах.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, керівництво збанкрутілих банків боїться повертатися на високі посади.

Коментарі
Додати коментар