До новин

Банк "Киів" ліквідували, а його активи віддали Укргазбанку

11 лютого, 2015
Банкрутство фінустанов
Банк "Киів" ліквідували, а його активи віддали Укргазбанку

Кабінет міністрів України 11 лютого прийняв рішення вивести з ринку акціонерний комерційний банк "Київ" і передати всі його активи та зобов’язання (вкладників та інших кредиторів) до державного ПАТ "Акціонерний банк "Укргазбанк".

Про це інформаційному порталу "Банкрутство & Ліквідація" повідомили в прес-службі НБУ.

Згідно із повідомленням, це дозволить в повній мірі вирішити проблеми клієнтів банку "Київ" (вкладників та інших кредиторів) та захистити їх кошти і заощадження.

У Нацбанку підкреслили, що після передання активів і зобов’язань власники коштів будуть мати повний доступ до своїх рахунків (у тому числі до депозитів, що перевищують 200 тис. гривень).

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб здійснюватиме технічно-організаційне забезпечення реалізації рішення уряду шляхом запровадження тимчасової адміністрації в банк "Київ".

ПАТ "АКБ "Київ" було капіталізовано державою у 2009 році. Витрати на капіталізацію цього банку становили 3,565 млрд гривень. Держава була вимушена взяти участь у капіталізації банку з метою підтримання його платоспроможності, але ці заходи не вирішили проблеми неефективної його діяльності.

Як раніше повідомляв інформпортал "Банкрутство & Ліквідація", Київський апеляційний господарський суд 14 січня 2015 року постановив стягнути з ПАТ "Автомобільна компанія "Укртранс" 122,917 млн гривень на користь ПАТ "Акціонерний комерційний банк "Київ", 99,93% акцій якого належать державі.

Коментарі
Додати коментар