До новин

Два десятки агентств «Гарячих турів» перейшло до мережі TUI

29 липня, 2015
Резонансні справи
Два десятки агентств «Гарячих турів» перейшло до мережі TUI

Близько 20 агентств туристичної мережі «Гарячі тури», що припинила роботу, перейшли до мережі TUI.

Про це заявив генеральний директор компанії TUI Ukraine Володимир Щупак, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Близько двох десятків агентств перейшло в мережу TUI. З іншими ведуться переговори, оскільки всі вони повинні відповідати певним стандартам мережі», - сказав Щупак.

Як зазначив гендиректор TUI Ukraine, більшості туристів, які купували путівки через «Гарячі тури», турагентства повторно бронювали путівки за власні кошти.

«Таким чином, постраждало чимало турфірм, власників і менеджменту яких довелося закладати свої машини, квартири тощо, аби відправити клієнтів на відпочинок. Тим не менш головний офіс мережі так і не був визнаний банкрутом», - додав він.

Нагадаємо, межа «Грячі тури», до якої входило понад 100 агентств по всій Україні, призупинила роботу на початку липня.

За даними операторів туристичного ринку, від припинення діяльності зазначеної мережі постраждали від 3 до 5 тис. туристів, чиї путівки були заброньовані агентствами цієї мережі, але не проплачені головним офісом «Гарячих турів».

В даний час в Господарському суді Києва знаходиться позов від туроператора ТОВ «Туристична компанія «Анекс Тур» до ТОВ «Мережа агенцій «Гарячі тури» на суму 6,242 млн грн за неоплачені тури. Розгляд справи призначено на 5 серпня.

За неофіційними даними, борг головного офісу «Гарячих турів» за ненадані послуги може складати від $500 тис. до $1 млн. При цьому оператори туристичного ринку України пов'язують припинення діяльності і неплатежі мережі в Україні з її переходом на ринок Російської Федерації та фінансуванням цього процесу.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, проти проблемної турмережі «Гарячі тури» подано два позови на 7 млн грн.

Коментарі
Додати коментар