До новин

У Ліхтенштейні заарештовано активи судді ВГСУ

30 липня, 2015
Резонансні справи
У Ліхтенштейні заарештовано активи судді ВГСУ

Суд Ліхтенштейну заарештував 13,1 млн швейцарських франків на рахунках одного з суддів Вищого господарського суду України та його дружини.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі КМУ.

«Держфінмоніторингом України спільно з фінансовою розвідкою Ліхтенштейну встановлено п’ять компаній, які зареєстровані в Панамі та Ліхтенштейні та мають рахунки в банківських установах Ліхтенштейну та Латвії. На рахунках зазначених компаній протягом тривалого часу акумулювались значні суми коштів з сумнівним походженням. Встановлено, що спільними бенефіціарними власниками та/або уповноваженими особами по рахунках, відкритих в банківській установі в Ліхтенштейні, є діючий суддя Вищого господарського суду України та його дружина. За часів президенства Віктора Януковича, цей суддя займав посаду одного із заступників Голови Вищого господарського суду України», - зазначили у прес-службі.

Вказано також, що зазначені активи були арештовані 28 липня завдяки спільним заходам Держфінмоніторингу України, Фінансової розвідки та Прокуратури Ліхтенштейну судовим рішенням міста Вадуц.

Також встановлено, що одна із компаній володіє рахунком у латвійському банку, з якого і надходили основні грошові потоки.

«Наразі Держфінмоніторингом України у тісній співпраці з фінансовою розвідкою Ліхтенштейну встановлюються джерела походження коштів на зазначених рахунках. Здійснюються відповідні заходи щодо ідентифікації компаній та їх бенефіціарних власників, які зараховували кошти на рахунки зазначених нерезидентів», - додали в КМУ.

Матеріали спільного фінансового розслідування Держфінмоніторингу України та фінансової розвідки Ліхтенштейну 29 липня передано до Генеральної прокуратури України для вчинення відповідних процесуальних дій.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, на Луганщині затримали голову управління юстиції за хабарництво.

Коментарі
Додати коментар