До новин

Москаль шукає інвесторів для 5 виноробних підприємств-банкрутів

31 липня, 2015
Банкрутство підприємств
Москаль шукає інвесторів для 5 виноробних підприємств-банкрутів

Голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль планує провести приватизацію п'яти виноробних підприємств-банкрутів для відновлення їх роботи.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі губернатора.

Голова Закарпатської облдержадміністрації спільно з народними депутатами від області Валерієм Лунченком, Валерієм Пацканом і Робертом Горватом підготували зміни до Закону України №847 від 7 липня 1999 року «Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації», якими пропонується виключити з переліку п'ять підприємств виноробної галузі регіону.

Зокрема, з зазначеного переліку пропонується виключити:

1. Агроторгове підприємство «Радгосп-завод Мукачівський»;

2. Радгосп-завод «Ужгородський»;

3. Радгосп «Кук» (с.Кушниця Іршавського району);

4. Агропромислове господарство «Бобовище» (Мукачівський район);

5. Агропромислова фірма «Леанка» (с.Середнє Ужгородського району).

«Підприємства давно збанкрутіли, їхні колись відомі виноградники заросли чагарниками, а бочки розсохлися й перетворилися в дрова, - зазначає Москаль, – Ми хочемо відродити імідж Закарпаття як виноробної області, тому й шукаємо нових власників для названих господарств. Їхній профіль – вирощування винограду та виробництво вина – після приватизації збережеться».

Як зазначив губернатор, питання розгляду законопроекту в парламенті вже обговорене з головою комітету з економічної політики Верховної Ради України Андрієм Іванчуком.

«Комітет вивчить наші пропозиції й винесе на голосування Верховної Ради у вересні цього року. Ми звертаємося до потенційних інвесторів із пропозицією приглянутися до названих підприємств і підготувати свої інвестиційні пропозиції», - підкреслив очільник області.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, чверть підприємств Закарпаття є збитковими.

Коментарі
Додати коментар