До новин

У Ахметова відібрали чверть «Дніпроенерго»

31 липня, 2015
Резонансні справи
У Ахметова відібрали чверть «Дніпроенерго»

Господарський суд Києва скасував приватизацію 25% акцій енергогенеруючої компанії ПАТ «Дніпроенерго» (Запоріжжя) компанією ДТЕК бізнесмена Ріната Ахметова, яка відбулася 2012 року.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на рішення суду, оприлюднене сьогодні.

Таким чином госпсуд підтримав позовні вимоги Генпрокуратури, яка виступила за визнання незаконними відповідних постанов Кабміну та Фонду держмайна і скасування продажу 25% акцій «Дніпроенерго».

Генпрокуратура аргументувала свої позовні вимоги тим, що приватизація акцій ПАТ була проведена з порушеннями законодавства, а державі було завдано збитків.

Слід зазначити, що, ухвалюючи своє рішення, суд не взяв до уваги той факт, що задоволення позовних вимог щодо оскарження рішень Кабінету Міністрів та наказів Фонду держмайна через більш ніж 3 роки з моменту їх прийняття суперечить чинному законодавству.

По завершенню засідання адвокат одного з відповідачів Ольга Шенк повідомила, що збирається оскаржити це рішення суду.

«Ми ще не бачили повного тексту цього рішення. Після його докладного вивчення ми будемо оскаржувати його в апеляційному порядку. На даний момент мотивація суду нам не зрозуміла», - сказала вона.

Нагадаємо, 12 березня 2012 року Фонд державного майна продав холдинговій компанії групи ДТЕК DTEK Holdings Limited 25% акцій «Дніпроенерго» за 1 179,7 млн гривень. ДТЕК була єдиною компанією, яка подала заявку на участь у конкурсі.

«Дніпроенерго» об'єднує Запорізьку, Криворізьку і Придніпровську ТЕС.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, піврічний збиток «ДТЕК Дніпроенерго» збільшився майже у 14 разів.

Коментарі
Додати коментар