До новин

США ввели санкції проти Промінвестбанку

03 серпня, 2015
Резонансні справи
США ввели санкції проти Промінвестбанку

Українська дочірня фінустанова російського державного Внєшекономбанку – Промінвестбанк - відсторонена від зовнішніх фінансових ринків, бо потрапила до санаційного списку США.

Про це йдеться на сайті Міністерства фінансів США, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Дане рішення пов’язано з тим, 98,6% акцій ПАТ «Промінвестбанк» належить російській державній корпорації «Банк розвитку і зовнішньоекономічної діяльності» (Внєшекономбанк), щодо якої фінансові санкції були запроваджені в липні 2014 року.

Сполучені Штати розширили перелік осіб і компаній, які підпадають під санкції аби припинити спроби російських юридичних та фізичних осіб із оточення Віктора Януковича обійти введені раніше обмеження.

Загалом санкції введені додатково щодо 11 фізосіб та 47 компаній.

Російський Внєшекономбанк отримав контроль над українським Промінвестбанком, коли придбав контрольний пакет його акцій у Андрія і Сергія Клюєвих у 2008 році.

Наразі Промінвестбанк є найбільшим банком в Україні за розміром активів: станом на 1 квітня 2015 року на рахунках фінустанови сконцентровано 66 млрд гривень активів та 16 млрд гривень грошових коштів клієнтів.

Нагадаємо, у липні 2015 року Промінвестбанк відкрив кореспондентський рахунок в китайських юанях у Bank of China (ELUOSI).

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Промінвестбанк отримав за перше півріччя 6,2 млрд збитків.

Коментарі
Додати коментар