До новин

Харківський електромеханічний завод потрібно ліквідувати, – ОДА

03 серпня, 2015
Ліквідація
Харківський електромеханічний завод потрібно ліквідувати, – ОДА

Державне підприємство «Харківський електромеханічний завод» (ХЕМЗ) потрібно ліквідувати шляхом приєднання до державного підприємства «Завод «Електроважмаш» (Харків).

Про це заявив журналістам директор Департаменту інноваційного розвитку промисловості Харківської облдержадміністрації Іван Вусенко, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

За словами чиновника, будівля заводу потребує ремонту, а кошти на це – відсутні.

При цьому на харківському «Електроважмаші» є аналогічні за технологією виробничі приміщення у відмінному стані.

Вусенко також зазначив, що ХЕМЗ випускає автоматичні рубильники застарілої конструкції.

«Їх вже не закладають в нові проекти будівництва і модернізації енергооб'єктів. Рубильники йдуть на заміну зношених на старих електростанціях, де для них є посадочні місця. Зараз виконується отримані від комерційної структури замовлення, але нових замовлень немає», - зазначив представник облдержадміністрації.

Директор департаменту повідомив, що в області близько 30 держпідприємств, які практично не працюють і підлягають ліквідації.

«Вони продовжують враховуватися в статистичних звітах, де за ними рахуються борги по зарплаті і комунальних послугах, але перспектив сплати цих боргів немає. Крім того, у деяких із цих заводів немає і держвласності, і керівників», - розповів Вусенко.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, для санації Харківського заводу шампанських вин призначили нового директора.

Коментарі
Додати коментар