До новин

Відома американська кінокомпанія оголосила себе банкрутом

04 серпня, 2015
Банкрутство підприємств
Відома американська кінокомпанія оголосила себе банкрутом

Американська кіностудія Relativity Media, яка вважалася третьою по капіталу серед так званих міні-мейджорів (після Lionsgate і The Weinstein Company), подала до суду позов про власне банкрутство.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Variety.

Борги Relativity становлять, за різними оцінками, від 500 млн до 1 млрд доларів. Активи студії при цьому оцінюються в суму від 100 до 500 млн.

Голова студії Райан Кавана розповів про плани виставити компанію на аукціон. Більша частина активів буде переведена на нещодавно створену фірму RM Bidder — холдинг кредиторів Relativity, які будуть контролювати продаж компанії.

Студія при цьому розраховує закінчити восени виробництво рімейку стрічки «Ворона», а також випустити в прокат вже зняті картини — комедію «Винуватці» і трилер з Холлі Беррі «Викрадення». Права на інші започатковані Relativity проекти будуть продані разом з компанією.

Нагадаємо, Relativity була створена в 2004 році. Серед фільмів, у виробництві яких брала участь студія, такі стрічки як «Соціальна мережа», «Боєць», «Мачо і ботан», «У пошуках щастя», «Безсмертні: Війна світів», «Області пітьми». У фільмографії компанії є і такі касові провали, як «Проповідник з кулеметом» і «Паранойя».

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, з початку року дефолт оголосили 52 світові компанії.

Коментарі
Додати коментар