До новин

Пуерто-Рико спіткав дефолт

05 серпня, 2015
Борги
Пуерто-Рико спіткав дефолт

Пуерто-Рико, що в Центральній Америці, допустила дефолт, не зумівши перерахувати кредиторам черговий платіж.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на CNN.

У понеділок, 3 серпня, Пуерто-Рико мала здійснити щомісячні платежі на загальну суму 483 млн доларів. За одним з таких обов'язкових платежів - на суму 58 мільйонів доларів - платіж був виконаний лише частково, в розмірі 628 тисяч доларів.

Влада Пуерто-Рико вирішила не платити грошей Корпорації суспільних фінансів. До складу цієї організації входять кредитні спілки, в яких вкладають гроші пересічні громадяни Пуерто-Рико і у них «дуже мало можливостей для того, щоб відстоювати свої права в суді». Інші кредитори належні їм виплати отримали вчасно.

«Рішення (оголосити дефолт) було прийняте із врахуванням дотримання балансу зобов'язань перед нашими кредиторами і в рівній мірі важливих зобов'язань до народу Пуерто-Рико», - йдеться в заяві глави Державного банку з розвитку Пуерто-Рико Мелби Акоста Фебо.

Загальний обсяг боргу Пуерто-Рико на кінець липня 2015 перевищує 73 млрд доларів. Влада країни раніше заявила, що наявні зобов'язання неможливо повністю обслуговувати через боргову кризу в поєднанні з рецесією в економіці країни.

Пуерто-Рико має намір домовиться з кредиторами про реструктуризацію боргу. План реструктуризації мають узгодити до кінця літа, проте дефолт може суттєво ускладнити переговори з кредиторами.

Пуерто-Рико має статус вільно асоційованої зі США держави. Верховна влада в країні належить Конгресу США, а повноваження уряду Пуерто-Рико частково обмежені.

Коментарі
Додати коментар