До новин

Керівництво банку «Національний кредит» підозрюють у відмиванні грошей

05 серпня, 2015
Резонансні справи
Керівництво банку «Національний кредит» підозрюють у відмиванні грошей

Слідчі Міністерства внутрішніх справ підозрюють керівництво неплатоспроможного банку «Національний кредит» у використанні фінустанови в якості конвертаційного центру.

Про це йдеться в ухвалі Печерського районного суду Києва від 20 липня 2015 року, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Як повідомляється, суд задовольнив клопотання старшого слідчого Головного слідчого управління МВС про проведення обшуку в банку в рамках розгляду кримінального провадження про розтрату майна посадовцями банку.

Обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального злочину, пошуку знаряддя кримінального злочину або майна, здобутого в результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно з постановою, досудове розслідування, зокрема, встановило, що з банку виводилися активи шляхом переведення коштів у готівку через договори з фіктивними юридичними та фізичними особами. Тож, через рахунки «Національного кредиту», відкриті на паспортні дані підставних осіб, протягом 2012-2014 років було незаконно конвертовано у готівку 7 млрд гривень.

Як повідомлялося, тимчасова адміністрація в банку введена строком на 3 місяці з 8 червня по 7 вересня включно.

За даними НБУ, на 1 квітня за розміром активів банк займав 47-е місце (2,853 млрд гривень) серед 133 діючих банків.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, перш ніж збанкрутувати, банк «Національний кредит» роздав чималі позики фірмам своїх топ-менеджерів.

Коментарі
Додати коментар