До новин

Через борг у $300 млн пов'язана з ВЕБ.РФ фірма хоче забрати у Фірташа "Кримський титан"

01 лютого, 2021
Борги
Через борг у $300 млн пов'язана з ВЕБ.РФ фірма хоче забрати у Фірташа "Кримський титан"

Підконтрольний Росії Арбітражний суд Криму прийняв до провадження позов конкурсного керуючого інвесткомпанії «КапиталЮгИнвест» (КЮИ, Москва, знаходиться в стадії ліквідації за заявою ВЕБ.РФ, яким же і пов`язаний КЮИ, - ред.) до Ukrainian Chemical Products (Київ) і ТОВ «Титанові інвестиції» (Москва, нині керує заводом «Кримський титан ») на загальну суму близько 22,691 млрд руб.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на "Крим.Реалії".

«Прийняти позовну заяву до провадження, порушити провадження у справі. Призначити попереднє судове засідання на 8 квітня 2021 року », - йдеться в матеріалах суду.

Вказується, що КЮИ, зокрема, просить суд стягнути солідарно з ПрАТ «Юкреніан кемікал Продактс» і ТОВ «Титанові інвестиції» заборгованість в розмірі понад 306 млн доларів, а також звернути стягнення на нерухоме майно в Армянську як заставу за договором іпотеки 2013 року. Йдеться про завод «Кримський титан», в тому числі про комплекс будівель цехів «Титан-1» і «Титан-2» і цеху концентрації сірчаної кислоти і кольорових пігментів.

Суд вважає за необхідне залучити до участі в справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, АНО «Фонд захисту вкладників» і Промінвестбанк.

Представники відповідачів поки публічно не коментували рішення суду в Криму.

ТОВ «Титанові інвестиції» зареєстровано в 2014 році. Влітку того ж року йому було передано в довгострокову оренду майно заводу «Кримський титан». Тепер хімпідприємство називається Армянська філія ТОВ «Титанові інвестиції».

За даними «Інтерфаксу», «Титанові інвестиції» належать кіпрській Letan Investments Limited (інформація з ЕГРЮЛ за даними на липень 2014 року). Letan Investments відома також як засновник австрійської холдингової компанії Дмитра Фірташа - Group DF International GmbH.

Group DF в жовтні 2018 розповсюдила прес-реліз, в якому заявила, що залишається власником «Кримського титану», «проте вже кілька років не керує цим активом, не контролює його діяльність, представники групи не мають до цього активу доступу».

Українське підприємство ПрАТ «Кримський титан» в 2014 році було перереєстровано з Армянська до Києва, а пізніше Group DF перейменувала його в Ukrainian Chemical Products.

Коментарі
Додати коментар