До новин

Мінфін вже погрожує кредиторам використати «альтернативні» механізми

07 серпня, 2015
Борги
Мінфін вже погрожує кредиторам використати «альтернативні» механізми

У разі неспроможності досягти домовленості зі Спеціальним комітетом кредиторів стосовно реструктуризації українського боргу, Україна буде змушена використовувати альтернативні механізми для забезпечення фінансування її програми співробітництва з МВФ.

Про це заявили у Міністерстві фінансів України, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

В той же час Мінфін погодився на пропозицію комітету кредиторів перенести зустріч, заплановану на четвер поточного тижня.

У відомстві наголосили, що погодилися перенести зустріч з метою дати Комітету більше часу на підготовку оновленої та покращеної пропозиції з реструктуризації українського боргу.

«Метою Міністерства фінансів завжди було досягнення домовленості з його кредиторами, яке дозволяло б досягти цілей реструктуризації, встановлених у програмі співробітництва України з МВФ», - зазначили у прес-службі.

У відомстві нагадали, що Україна вже досягла таких домовленостей з власникам боргових зобов'язань своїх державних банків: «Укрексімбанку» та «Ощадбанку».

«Однак, враховуючи юридичні та часові обмеження, що існують в питанні досягнення та реалізації будь-якої домовленості з реструктуризації боргу, у разі неспроможності досягти такої домовленості на рівні держави на початку наступного тижня, Україна буде змушена використовувати альтернативні механізми для забезпечення фінансування її програми співробітництва з МВФ», - наголосили у міністерстві.

«Через ці обмеження, це також є останньою можливістю для досягнення загальної домовленості напередодні виплат по єврооблігаціях у вересні та жовтні, а також напередодні наступного огляду програми співробітництва України з МВФ, що наразі планується на вересень», - повідомляє Мінфін.

Раніше комітет кредиторів України на чолі з Franklin Templeton назвав неприйнятною останню пропозицію Міністерства фінансів України з реструктуризації боргів.

Нагадаємо, 4 серпня Мінфін направив оновлену пропозицію кредиторам України з реструктуризації зовнішнього боргу і запропонував провести переговори 6 серпня в Лондоні. Проте кредитори заявили, що вважають передчасною зустрічі у цей день.

Коментарі
Додати коментар