До новин

Щонайменше половина держкомпаній України не мають жодної цінності, - Білоус

07 серпня, 2015
Борги
Щонайменше половина держкомпаній України не мають жодної цінності, - Білоус

Глава Фонду державного майна України Ігор Білоус заявив, що половина державних підприємств, належних до приватизації, є пустушками.

Про повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на інтерв'ю Білоуса виданню ЛігаБізнесІнформ.

«Є список підприємств, акції яких повинні були бути передані нам, але до цього часу залишаються в міністерствах. Як кажуть, «з технічних причин». Міністерства не поспішають передавати нам активи, але так було завжди», - визнав Білоус.

Причиною такого стану речей голова ФДМУ називає небажання міністерських чиновників втрачати контроль над активами вказаних підприємств.

«Вони неохоче розлучаються зі своєю власністю, прагнучи передати тільки об'єкти, що не мають ніякої цінності. Але якщо є рішення уряду про передачу активів, його потрібно виконувати», - зазначив Білоус

У Фонді нагадують, що перед передачею активів підприємства, має бути проведена елементарна передпродажна підготовка, інвентаризація, впорядкування установчих документи.

«Треба визначитися, що конкретно вони нам передають: набір документів з купою боргів або дійсно працюючу компанію. Підприємств-пустушок дуже багато, зі списку намічених до приватизації добре, якщо якусь цінність представляє хоча б половина», - заявив Білоус.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, ФДМУ планує продаж ОПЗ в листопаді.

Коментарі
Додати коментар