До новин

Суд знову арештував акції, рахунки і майно Промінвестбанку

11 лютого, 2021
Резонансні справи
Суд знову арештував акції, рахунки і майно Промінвестбанку

Госпсуд Києва знову наклав арешт на 99,77% акцій, рахунки та майно Промінвестбанку за позовом компанії, пов'язаної з Ігорем Коломойським.

Про це пише Фінбаланс з посиланням на рішення суду від 4 лютого 2021 року, передає інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація».

Зазначається, що суд арештував 99,77% акцій банку, все рухоме й нерухоме майно, майнові права банку, цінні папери та кошти на рахунках в інших банках (в межах суми стягнення 169,8 млн доларів).

Також банку заборонили проводити ліквідацію чи реорганізацію юрособи та здійснювати будь-які дії, направлені на зміну органів управління банком.

Рішення ухвалене на вимогу ТОВ "Крим дівелопмент", яка пов'язана з Ігорем Коломойським та його партнерами. Це одна з компаній, яка на підставі рішення Гаагського суду стягує з Росії компенсацію за нерухомість, відібрану у них у Криму після його анексії РФ, у свою чергу пише Фінклуб.

Нагадаємо, 27 січня Верховний суд задовольнив касаційну скаргу Промінвестбанку та скасував рішення судів попередніх інстанцій про накладення арешту на акції банку, його рухоме та нерухоме майно, майнові права, рахунки в інших банках, а також банку заборонялось здійснювати ліквідацію чи реорганізацію юрособи.

Нацбанк не погодив угоду з опосередкованого придбання понад 99% акцій Промінвестбанку Сергієм Тігіпком.

Верховний Суд не задовольнив скаргу російської держкомпанії ВЕБ.РФ проти Мін'юсту України щодо заборони продажу акцій Промінвестбанку.

Раніше в рамках виконання рішення Арбітражного суду (м. Гаага, Нідерланди) українські суди наклали арешт в т.ч. на 99,77% акцій Промінвестбанку, які належали ВЕБ.РФ. Згодом біржа "ПФТС" повідомляла, що 04.03.2020 відбувся аукціон, на якому в межах виконавчого провадження були продані 99,77% акцій Промінвестбанку за 268,7 млн грн.

Переможцем аукціону стало ТОВ "ФК "Фортіфай", яке сплатило вказану суму. При цьому в жовтні-листопаді 2020 року АМКУ і НБУ надали дозволи компанії Сергія Тігіпка на придбання ФК "Фортіфай" (перед цим серед власників фінкомпанії з’явилися люди з оточення І.Коломойського).

Коментарі
Додати коментар