До новин

Мобільний оператор life:) за 2014 рік зазнав 5,6 млрд грн збитків

13 лютого, 2015
Збитки
Мобільний оператор life:) за 2014 рік зазнав 5,6 млрд грн збитків

За результатами 2014 року чистий збиток одного з найбільших мобільних операторів України “Астеліт”, що працює під брендом life:), досяг 5,59 млрд гривень.

Про це інформаційному порталу "Банкрутство & Ліквідація" повідомили в прес-службі life:).

"Протягом всього 2014 року продовжувалось падіння української національної валюти і, як результат, до кінця року вона опустилась на 97%, спричинивши подальший ріст доларових та єврокредитів компанії. Таким чином, у кінці 2014 року збитки компанії досягли 5,59 млрд гривень", - зазначили у прес-службі.

Минулої осені оператор був змушений зупинити свою діяльність в Криму. Станом на 31 грудня 2014 року активи life:) на півострові були повністю амортизовані до залишкової вартості. Окрім цього, час від часу трапляються перебої в роботі оператора в деяких частинах Донецької та Луганської областей.

В той же час life:) звітує про збільшення операційного доходу за минулий рік - на 12,7% до 4,05 млрд гривень. А завдяки розширенню абонентської бази за 4 квартал 2014 року виручка оператора виросла на 14,7% і досягла показника 1,05 млрд гривень.

Міноритарним акціонером оператора якого life:) є Рінат Ахметов.

Як раніше повідомляв інформпортал "Банкрутство & Ліквідація", голова НБУ Гонтарева заявила, що збитки банків з найбільшими кредитними портфелями від реструктуризації іпотечних валютних кредитів становитимуть близько 15 млрд гривень.

Джерело фото: life.ua

Коментарі
Додати коментар