До новин

Збанкрутілий «Сумихімпром» може стати основою нового титанового держхолдингу

11 серпня, 2015
Санація
Збанкрутілий «Сумихімпром» може стати основою нового титанового держхолдингу

Україна може повернутися до планів створення державного титанового холдингу, до складу якого може увійти підконтрольне державі ПАТ «Сумихімпром», що перебуває в процесі банкрутства.

Про це повідомив старший радник міністра економічного розвитку і торгівлі та керівник цільової команди з реформи держпідприємств Адомас Аудіцкас, передає інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Мінекономрозвитку вивчає можливість створити титанову холдингову компанію. Поки що ми не маємо всіх відповідей, але скоро їх отримаємо», - написав він у ході веб-конференції.

Аудіцкас також зазначив, що до складу такого холдингу може увійти підконтрольне державі і таке, що перебуває в процесі банкрутства, ПАТ «Сумихімпром», яке Фонд держмайна хотів продати.

«Мінекономрозвитку зараз проводить аналіз доцільності створення холдингової компанії для підприємств титанової промисловості. За результатами цієї роботи може бути прийнято рішення про включення «Сумихімпром» до складу цієї холдингової компанії», - написав радник міністра.

Аудіцкас додав, що в даний час державна «Об'єднана гірничо-хімічна компанія», що володіє Іршанським і Вільногірським гірничо-металургійними комбінатами з видобутку титанової сировини - ільменіту, працює над стратегією і готується до корпоратизації.

«І там буде проведено міжнародний аудит», - додав керівник цільової команди з реформи держпідприємств.

Відповідаючи на питання про долю «Заводу порошкової металургії» (Бровари Київської обл.), Аудіцкас вказав, що поки в планах міністерства залишити підприємство у власності держави.

«Зараз міністерство шукає нового керівника для цього підприємства, який запропонує план розвитку компанії», - повідомив старший радник міністра.

ДП «Об'єднана гірничо-хімічна компанія» (ДП «ОГХК») почало фактичну діяльність з серпня 2014 року, коли урядом України було прийнято рішення про передачу йому в управління майнових комплексів Вільногірського гірничо-металургійного комбінату і Іршанського гірничо-збагачувального комбінату.

До останнього часу плани створення титанового холдингу в Україні за участю держактивів активно просувала Group DF, що об'єднує активи українського бізнесмена Дмитра Фірташа.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Мін’юст отримав доступ до документів «Сумихімпрому», що можуть розказати, як люди Фірташа банкрутували завод.

Коментарі
Додати коментар