До новин

Перебуваюча на межі банкрутства ЧПК може працювати ще півроку, – адвокат

11 серпня, 2015
Резонансні справи
Перебуваюча на межі банкрутства ЧПК може працювати ще півроку, – адвокат

Вищий господарський суд України відмовив «Альфа-банку» та арбітражному керуючому Наталії Левченко у задоволенні касаційних скарг щодо призначення заробітної плати понад півмільйона та відмовив у скасуванні постанови Київського апеляційного господарського суду, якою було скасовано рішення про ліквідацію м’ясокомбінату «Черкаська продовольча компанія».

Про це повідомив правозахисник, який відстоює інтереси трудового колективу ЧПК, юрист Валерій Макєєв, передає інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на місцеве видання «Прочерк».

Справу повернуто на розгляд Господаського суду Черкаської області. У процедурі будуть розглядитися питання щодо існування підстав для банкрутства підприємства, про поновлення платоспроможності підприємства, можливість укладання мирової угоди і тільки в крайньому випадку, за відсутності інвесторів, – питання щодо можливої ліквідації.

«На сьогодні підприємство може спокійно працювати принаймні півроку, а засновники – шукати інвесторів та інших способів установлення платоспроможності підприємства», – наголошує Макєєв.

Нагадаємо, що на початку травня товариство з обмеженою відповідальністю «Черкаська продовольча компанія» постановою Господарського суду Черкаської області визнано банкрутом та відкрито ліквідаційну процедуру строком на 12 місяців. Підприємство справді має кредитні зобов’язання як перед ще донедавна російським «Альфа-банком», так і перед іншими кредиторами. Однак майна й активів ЧПК, як наголошував раніше Макеєв, достатньо для погашення всіх боргових зобов’язань. Утім суд, не дослідивши документи, які свідчать про платоспроможність підприємства, виніс ухвалу про початок ліквідаційної процедури.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Черкаська продовольча компанія просить суд відмінити рішення про її банкрутство.

Коментарі
Додати коментар