До новин

Правоохоронці розшукують керівника збанкрутілого банку за фінансові махінації

12 серпня, 2015
Резонансні справи
Правоохоронці розшукують керівника збанкрутілого банку за фінансові махінації

Служба безпеки України спільно з міліцією викрила фінансові махінації в одному з київських банків, що визнано неплатоспроможним. Керівника фінустанови оголошено в розшук.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили в СБУ.

Правоохоронці встановили, що протягом кількох місяців керівник банку, зловживаючи своїм службовим становищем, здійснював махінації з цінними паперами, чим завдав банку збитків на суму понад 70 мільйонів гривень.

Так, на період введеної Національним банком України в цій фінансовій установі тимчасової адміністрації зловмисник продав облігації внутрішньодержавної позики, які належали банку, за вартістю, заниженою у декілька десятків разів.

Досудовим слідством зібрано достатню доказову базу, необхідну для притягнення службовця до кримінальної відповідальності. Зважаючи на те, що зловмисник переховується від органів досудового розслідування, йому заочно пред’явлено повідомлення про вчинення злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України та оголошено у загальнодержавний розшук.

Коментарі
Додати коментар