До новин

Українці почали "продавати депозити" через Інтернет

13 серпня, 2015
Банкрутство фінустанов
Українці почали "продавати депозити" через Інтернет

Через масове банкрутство банків люди шукають спосіб, як повернути свої збереження.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація 

У кого великі вклади — готові продати бодай за півціни. Себто депозит на 100 тисяч доларів віддадуть за 50. Адже фонд гарантування може виплатити щонайбільше — 200 тисяч гривень.

На такий, здавалося б непривабливий товар, є свій покупець. Люди готові придбати навіть мільйонні вклади у банку-банкруті. Адже ними можна розплатитись за свій кредит. Принаймні таке обіцяють посередники. Схема проста — якщо ви винні банку, приміром, 100 тисяч доларів, потрібно знайти вкладника, який має депозит у цій фінустанові на таку ж суму.

Викупити його зі знижкою, приміром за 50 тисяч. Далі звернутися до банку та заявити про взаємозарахування. Виграє, буцімто, як позичальник, так і вкладник. Однак, деякі адвокати стверджують, такі угоди нині протизаконні. І суди їх вже скасовували. Все через законодавчі колізії.

Цивільний кодекс таку угоду дозволяє, а ось закон про Фонд гарантування вкладів ні. Якщо ж ризикувати готові — фахівці радять грамотно оформлювати договір: гроші за депозит віддавати лише після того, як банк закриє кредит, або ж по завершенню судових розглядів.

Коментарі
Додати коментар