До новин

Сорос попросив кредиторів списати частину боргу Україні

14 серпня, 2015
Борги
Сорос попросив кредиторів списати частину боргу Україні

Відомий американський мільярдер та інвестор Джордж Сорос звернувся із закликом до кредиторів України списати їй частину боргів.

Про це він написав у своїй статті для The Wall Street Journal, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Україна намагається досягти домовленості з кредиторами, чого вимагає МВФ як умови для подальшої фінансової підтримки. Переговори про перегляд умов української заборгованості проходять в даний час в Сан-Франциско», - пише Сорос.

Він жалкує, що Україна не може оголосити себе банкрутом, щоб реструктурувати свої борги.

«Україні і її приватним кредиторам залишається вести переговори в умовах, коли хто сильніший, той і правий. У такій ситуації у України єдиним важелем тиску на переговорах залишається загроза оголошення дефолту, якщо не послідує списання частини боргів», - зазначив він.

При цьому Сорос висловив упевненість, що часткове списання заборгованості відповідає інтересам тих, хто готовий інвестувати в українську економіку, оскільки сприяє здійсненню реформ в країні.

Нагадаємо, 12-14 кредитори і Україна проводять переговори щодо реструктуризації боргів останньої.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, агенція Fitch прогнозує, що Україна встигне реструктурувати свій борг.

Коментарі
Додати коментар