До новин

НБУ виявив непрозорість у структурі 44 українських банків

14 серпня, 2015
Банкрутство фінустанов
НБУ виявив непрозорість у структурі 44 українських банків

Національний банк України вважає 44 банки непрозорими, але аналіз банківської системи ще продовжується, і таких фінустанов може побільшати.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на інтерв'ю журналу «Фокус» голови Національного банку Валерії Гонтаревої.

«З цих 44 банків два вже визнані проблемними, а 14 отримали від нас лист-повідомлення, що їх структури власності офіційно визнані непрозорими», - сказала Гонтарева.

За її словами, Всеукраїнський банк розвитку потрапив під санкції через свого акціонера - Олександра Януковича. «У зв'язку з цим він не міг фізично продовжити операційну діяльність - докапіталізуватися або продатися», - заявила глава НБУ.

Вона також зазначила, що Фонд гарантування вкладів вже подав до правоохоронних органів 1267 заяв на загальну суму 115,5 млрд гривень.

«Багато колишніх власників банків, через які відмивались гроші, прийшли купувати свої ж банки через підставних осіб. Ці фінустанови звичайно знаходилися в прекрасному фінансовому стані, оскільки не займалися банківською діяльністю», - підсумувала Гонтарева.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, НБУ має намір розсекретити всіх власників банків до кінця року.

 

Коментарі
Додати коментар