До новин

Гроші страховиків застрягли у проблемних банках

16 лютого, 2015
Банкрутство фінустанов
Гроші страховиків застрягли у проблемних банках

Страхові компанії потерпають від неповернення своїх депозитів, які розміщені у неплатоспроможних банках.

Про це повідомляє інформаційний портал "Банкрутство & Ліквідація" із посиланням на "Капітал".

Серед банків, які не хочуть віддавати страховикам гроші, "першість" тримає банк "Надра", в який з 6 лютого введено тимчасову адміністрацію. Також скарги страховиків стосуються Дельта Банку і банку "Фінанси та Кредит".

Генеральний директор асоціації "Страховий бізнес" Людмила Білошицька розповіла, що проблеми із виплатами коштів страховим компаніям подекуди виникають навіть у банках, в яких тимчасова адміністрація не введена.

"Поки немає остаточних даних про суми заморожених в проблемних банках коштів, але зросла кількість скарг страхових компаній на проблеми з поверненням грошей з банків, серед яких навіть ті, куди не введена тимчасова адміністрація", - зазначає Білошицька.

За оцінками експертів Ліги страхових організацій України (ЛСОУ), в українських банках заморожено понад 1 млрд гривень коштів страхових компаній.

Наразі страхові компанії поступово переводять свої вклади в державні банки і "дочки" іноземних фінустанов. За даними ЛСОУ, загалом мова йде про суму близько 11 млрд гривень.

Станом на початок 2015 року сума вкладів страховиків значно зменшилася, заявляють у ЛСОУ, оскільки зараз страховий ринок, як і банківський, переживає кризу.

Як раніше повідомляв інформпортал "Банкрутство & Ліквідація", президія Моторного (транспортного) страхового бюро України (МТСБУ) не платитиме за страховиків, що виключені зі складу бюро але при цьому не визнані банкрутами.

Джерело фото: dmainsurance.com

Коментарі
Додати коментар