До новин

Яценюк вимагає від ФГВ відзвітувати за державні 29 млрд грн

17 серпня, 2015
Банкрутство фінустанов
Яценюк вимагає від ФГВ відзвітувати за державні 29 млрд грн

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк виступає за проведення повного публічного аудиту витрат Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Про це очільник уряду заявив під час наради з представниками Фонду гарантування вкладів, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Ми віддали вам 28,9 млрд гривень з державного бюджету на те, щоб ці кошти пішли у Фонд, і ви виплачували вкладникам ці кошти. І тому як глава уряду я вимагаю прозорості та звітності», - сказав Яценюк керівництву ФГВ.

Прем’єр зазначив, що з 12 банків, через які виплачувалися кошти вкладникам збанкрутілих фінустанов, шість потім були оголошені проблемними, а три – неплатоспроможними.

«Хто приймав рішення про обрання саме цих банків, які взяли бюджетні гроші й повинні були виплатити їх власникам депозитів, а потім самі збанкрутували?» - запитав Яценюк

Він додав, що Фонд зобов’язаний відзвітувати про свої витрати, оскільки кошти на утримання тимчасових адміністрацій Фонду (близько 8 тис. осіб) загалом становлять додатково майже 1,8 млрд гривень на рік.

Крім того, Яценюк зажадав розслідування банкрутств 56 банків, аби з’ясувати долю виведених з них активів.

ФГВ у відповідь закликав Кабінет міністрів доручити правоохоронним органам прискорити розгляд 1 291 заяви Фонду про притягнення до відповідальності винних у банкрутстві українських банків.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб направив у правоохоронні органи заяви стосовно нечистих на руку банків на загальну суму 115,5 млрд гривень.

Коментарі
Додати коментар