До новин

Прокуратура хоче повернути державі дитячий санаторій на Рівненщині

18 серпня, 2015
Банкрутство підприємств
Прокуратура хоче повернути державі дитячий санаторій на Рівненщині

Прокуратура Рівненської області вимагає визнати недійсними результати аукціону з продажу дитячого санаторію «Джерельце», вартість якого складає понад 1 млн гривень.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «РитмTV».

Прокуратурою Рівненської області вжито заходи щодо повернення незаконно відчуженого майна ДП СОК «Джерельце» ВАТ «Рівненський завод тракторних агрегатів», частка якого знаходиться у державній власності.

Перевіркою з’ясовано, що під час процедури банкрутства товариства майно санаторно-оздоровчого комплексу, в тому числі об’єкти нерухомості загальною площею майже 4 тис. кв. м вартістю понад 1 млн. грн, було відчужено за результатами аукціону приватній структурі.

У той же час, господарським судом Рівненської області не враховано вимоги Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей» та відмовлено у задоволенні позовних вимог органів ДФС України в Рівненській області про визнання недійсними результатів аукціону з продажу майна дитячого оздоровчого закладу.

У звʼязку з цим прокуратурою Рівненської області з метою захисту інтересів держави та подальшого передання спірного майна в комунальну власність вжито заходи представницького характеру.

Зокрема, внесено на зазначену ухвалу суду апеляційну скаргу, яка розглядатиметься Рівненським апеляційним господарським судом.

Враховуючи актуальність питання щодо законності відчуження майна дитячих закладів оздоровлення та відпочинку прокурори Рівненщини принципово відстоюватимуть інтереси громадян та держави, використовуючи для цього усі надані законом повноваження, — інформує прес-служба прокуратури Рівненської області.

Довідково: відповідно до вимог ст. 15 Закону України ««Про оздоровлення та відпочинок дітей» дитячий заклад оздоровлення та відпочинку у разі банкрутства власника не може бути об’єктом звернення стягнення за борговими зобов’язаннями, а місцеві органи виконавчої влади повинні вирішити питання про передачу такого закладу до комунальної власності.

Коментарі
Додати коментар