До новин

Банк «Фінанси та Кредит» виконав план капіталізації, - НБУ

19 серпня, 2015
Санація
Банк «Фінанси та Кредит» виконав план капіталізації, - НБУ

Національний банк України повідомляє, що ПАТ «Банк «Фінанси та Кредит» виконало план капіталізації, який є складовою частиною програми фінансового оздоровлення банку від 25 травня 2015 року, погодженої рішенням комісії НБУ з питань нагляду та регулювання діяльності банків, нагляду (оверсайта) платіжних систем.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі регулятора.

Так, банк у березні цього року збільшив статутний капітал на 616 млн грн та здійснив внески в сумі 1,972 млрд грн, а 17 серпня 2015 року позачергові загальні збори акціонерів фінустанови затвердили збільшення статутного капіталу банку ще на 2,5 млрд – до 7,888 млрд грн.

Крім того, «Фінанси та Кредит» покращив показники ліквідності, провів часткову реструктуризацію боргів та вже зменшив обсяг кредитів пов'язаним особам на 3,6 млрд грн.

Голова Національного банку України Валерія Гонтарева зазначила, що акціонер АТ «БАНК «ФІНАНСИ ТА КРЕДИТ» підтверджує наміри щодо подальшої підтримки банку.

«Костянтин Жеваго вживає заходів щодо фінансового оздоровлення банку, продовжується процес реструктуризації боргів. Ми також маємо задокументовані наміри акціонера щодо продажу частини інших його активів, які будуть спрямовані виключно на покращення ліквідності банку згідно з погодженим графіком», - зазначила Валерія Гонтарева.

Розуміючи важливість цього питання для вкладників і клієнтів банку, Національний банк України продовжує здійснювати контроль за діяльністю АТ «БАНК «ФІНАНСИ ТА КРЕДИТ» через куратора. У разі, якщо зазначений банк не буде в змозі виконувати взяті на себе зобов’язання щодо покращення ліквідності та врегулювання наявної заборгованості, регулятор негайно вживатиме відповідних заходів.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, банк «Фінанси та Кредит» завершив півріччя зі збитками у 1,8 млрд.

Коментарі
Додати коментар