До новин

ВС роз’яснив затвердження плану санації до відкриття справи про банкрутство

09 липня, 2021
Санація
ВС роз’яснив затвердження плану санації до відкриття справи про банкрутство

Верховний суд дав роз’яснення щодо питання затвердження плану санації до відкриття провадження у справі про банкрутство.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» з посиланням на постанову ВС від 9 червня.

Боржник звернувся до г/с із заявою про затвердження плану санації до відкриття провадження у справі про банкрутство, в якій просив затвердити план санації, схвалений рішенням зборів кредиторів (протокол від 25.08.2020), керуючим санацією Боржника призначити його директора.

Ухвалою місцевого г/с від 12.11.2020, яка залишена без змін апеляційним г/с план санації затверджено, введено процедуру досудової санації на строк, передбачений планом санації, встановлено обов`язковість затвердженого г/с плану санації для всіх кредиторів, вимоги яких включені до плану санації, погоджено керуючим санацією Боржника його директора, скасовано мораторій, введений ухвалою суду від 05.10.2020.

Заявник касаційної скарги – ГУ ДПС, який голосував проти схвалення плану санації, посилалося, зокрема, на те, що умови задоволення вимог ГУ ДПС є гіршими, ніж задоволення вимог іншого кредитора, списання вимог якого план санації не передбачає, що план санацією є невигідним порівняно з ліквідацією боржника, оскільки останній володіє майном, яке можна реалізувати в процесі ліквідації та наводив доводи про наявність податкової застави на котельню, яка за планом санації повинна бути відчужена.

ВС погодився з висновками нижчих судів про затвердження плану санації та залишив їх рішення без змін, а касаційну скаргу без задоволення.

Коментарі
Додати коментар