До новин

Яресько не змогла домовитися с кредиторами в США

20 серпня, 2015
Борги
Яресько не змогла домовитися с кредиторами в США

Міністр фінансів України Наталія Яресько повернулася в неділю із Сан-Франциско (США), де у неї були перемовини з Комітетом кредиторів щодо реструктуризації українського боргу.

Про це розповів заступник міністра фінансів Ігор Уманський, передає інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Укрінформ».

За його словами, Україна і далі продовжує вести переговори із спецкомітетом України відносно реструктуризації зовнішнього боргу в телефонному режимі та скайпом. Це може означати тільки одне – поки що переговори не принесли бажаного результату.

«Переговори постійно проходять. По телефону і скайпу. В основному по скайпу», - відповів Уманський на питання про наступний раунд переговорів з кредиторами.

Раніше Мінфін заявляв, що переговори в Сан-Франциско, які почалися 12 серпня, завершальні. Після цього, лякає міністерство, якщо не вдасться досягти згоди, Україна може застосувати «альтернативні механізми для забезпечення фінансування її програми співробітництва з МВФ».

Більшість фінансистів трактують це як використання мораторію на виплати по зовнішнім боргам. Зокрема, при погашенні євробондів на 500 млн доларів у вересні.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Fitch прогнозує, що Україна встигне реструктурувати свій борг.

Коментарі
Додати коментар