До новин

Через новий податок збанкрутують автоімпортери, - Асоціація

20 серпня, 2015
Законодавство
Через новий податок збанкрутують автоімпортери, - Асоціація

Директор Всеукраїнської асоціації автоімпортерів і дилерів Олег Назаренко заявив, що ініціатива Міністерства фінансів про введення нового транспортного податку, який пропонується розширити на всі авто з терміном експлуатації не більше п'яти років, остаточно вб'є продажі на українському авторинку.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на інтерв’ю Назаренка агенції УНІАН.

«Таке відчуття, що люди з Мінфіну роблять все, щоб економіці України прийшов крах. Уявіть, у вас є гроші - ви купуєте автомобіль. Потім ви щодня платите податки - ви купуєте паливо, а там є акциз. Якщо цей податок теоретично введуть - вони відіб'ють бажання у людей купувати автомобілі. Замість покупки авто і сплати податків ви сховаєте гроші кудись далеко, і ці гроші перестануть працювати на економіку», - обурюється очільник ВААІД.

При цьому від додав, що наразі представники асоціації роблять все можливе, аби за закон про введення такого податку не проголосувала Верховна Рада.

«Ми ведемо переговори з парламентськими фракціями і робимо все, щоб не допустити його прийняття. Ми намагаємося пояснити, що люди, які пропонують такі ініціативи, не мають ані найменшого поняття про адміністрування податків. З Мінфіном ми переговори не ведемо, це марно», - розповів Назаренко.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, суд почав санацію автозаводу на Херсонщині.

Коментарі
Додати коментар