До новин

Податкова підозрює посадовців ЗАлКу в розкраданні майна комбінату

20 серпня, 2015
Резонансні справи
Податкова підозрює посадовців ЗАлКу в розкраданні майна комбінату

Слідче управління Державної фіскальної служби України здійснює досудове розслідування кримінального провадження щодо службових осіб Запорізького виробничого алюмінієвого комбінату.

Про це йдеться у відповіді слідчого управління на запит заступника голови ВГО «Всеукраїнська спеціальна колегія з питань боротьби з корупцією та організованою злочинністю» Олександра Жуковського, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на УНІАН.

Як зазначається у відповіді на запит, податківці проводять розслідування за фактом замаху на заволодіння чужим майном службовими особами ПАТ «Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат», за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст. 191 Кримінального кодексу України – привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем  в особливо великих розмірах або організованою групою.

Під час досудового розслідування встановлено, що з метою розкрадання товарно-матеріальних цінностей, які належать державі, службові особи ЗАлКу вступили в змову зі службовими особами двох товариств, основним видом діяльності яких є вивезення металобрухту, з метою реалізації майна комбінату, відчуження активів підприємства та розтрати основних засобів.

Внаслідок таких дій було укладено ряд договорів поставки із зазначеними підприємствами, ціна яких, за попередніми даними слідства, занижена у 5 разів.

З метою недопущення втрат держави, знищення або вивезення в невстановленому напрямку доказів у кримінальному провадженні та з метою проведення відповідних експертиз на підставі ухвали Солом'янського районного суду м. Києва на даний час проводяться першочергові слідчі дії у вигляді обшуків адміністративно-складських комплексів зазначених підприємств.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, ФДМУ хоче реанімувати ЗаЛК і виставити його на продаж.

Коментарі
Додати коментар