До новин

Суд скасував заборону на продаж частини активів Промінвестбанку

26 серпня, 2021
Резонансні справи
Суд скасував заборону на продаж частини активів Промінвестбанку

16 серпня Окружний адмінсуд Києва задовольнив клопотання Промінвестбанку та в рамках справи №640/16910/21 скасував заборону на продаж прав кредитної вимоги банку до низки позичальників.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на Фінбаланс.

Скасовано заборону на продаж прав кредитної вимоги банку до ТОВ "Виробничо-комерційна фірма "Велта" і ТОВ "Звездапарк", ПрАТ "Запоріжтрансформатор" і ТОВ "Енерджі Сервіс", ТОВ "Вітряний парк "Новоазовський", держпідприємств "Вугілля України" та "Донецька вугільна енергетична компанія"), а також 100%-ої частки банку в статутному капіталі ТОВ "Модуль-Україна" і ТОВ ПЗІІ "Едпол" та інших.

Згадана заборона на продаж активів була введена ухвалою суду від 23.06.2021 як забезпечення позову ПрАТ "Фортуна" до НБУ про зобов`язання утриматися від вчинення дій, направлених на сприяння погодженню продажу будь-яких активів Промінвестбанку.

ПрАТ “Фортуна” входить у групу компаній, пов’язаних з Ігорем Коломойським і його партнерами, які в Арбітражному суді Гааги (Нідерланди) отримали рішення на свою користь (воно визнане в українських судах) про стягнення з Росії в особі Мін’юсту РФ 169,8 млн дол як компенсації за нерухоме майно, експропрійоване в “приватівців” у Криму після його анексії Росією.

В ухвалі Окружного адмінсуду м. Києва від 16.08.2021 уточнюється, що скасування заходів забезпечення позову стосується саме згаданих вище активів, тоді як "заборонна" ухвала від 23.06.2021 в іншій частині (слід розуміти, щодо заборони продажу інших активів Промінвестбанку) залишається без змін.

Нагадаємо, у 2018 році Промінвестбанк подавав позови до "титано-рудного" ТОВ "Виробничо-комерційна фірма "Велта" на 111 млн дол і до ТОВ “Звездапарк” - на 1,6 млрд грн.

Також Промінвестбанк заявляв у судовому порядку про кредиторські вимоги до пов’язаних з Костянтином Григоришиним ПрАТ "Запоріжтрансформатор" (у межах справи про банкрутство цієї компанії) на 6,1 млрд грн, а також про вимоги до ТОВ “Енерджі Сервіс” - на 1,5 млрд грн.

Крім того, Промінвестбанк подавав позови на десятки мільйонів євро до "вітряних" компаній засудженого в Росії Олега Мкртчана (міноритарний акціонер корпорації ІСД, яка, як і Промінвестбанк, підконтрольна російському Внєшекономбанку). Наразі в держреєстрі бенефіціаром ТОВ "Вітряний парк "Новоазовський" вказаний Едуард Олегович Мкртчан.

У 2016 році суд визнавав вимоги Промінвестбанку до держпідприємства “Вугілля України” на суму майже 1 млрд грн. Ще в судових матеріалах наводилася інформація про борг держпідприємства “Донецька вугільна енергетична компанія” перед вказаним банком на 630 млн грн.

Коментарі
Додати коментар