До новин

Українські банки виходять з кризи, - аналітики

26 серпня, 2015
Санація
Українські банки виходять з кризи, - аналітики

Банківська система України почала стабілізуватися.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на аналітичний звіт щодо банківського сектору групи ICU.

У групі ICU зазначили, що це проявляється в уповільненні відтоку валютних коштів і невеликому притоці на гривневі рахунки клієнтів у банках.

«Поряд з цим платоспроможні банки довнесли капітал на загальну суму 45,1 млрд гривень, з яких 30,4 млрд гривень припадає на іноземні банки», - сказав аналітик банківського сектора групи ICU Михайло Демків.

«Хоча материнські структури цих банків провели заміну боргових інструментів на акції, без чистого вливання коштів, такі операції, на нашу думку, мали позитивний ефект», - сказав він. За оцінками групи ICU, українські дочки змогли зменшити свої процентні витрати.

«В результаті конвертації материнського фінансування в капітал, українські дочки іноземних банків змогли зменшити процентні витрати. І хоча процентні ставки за цими кредитами були нижче ринкових, враховуючи значний обсяг заборгованості, який був конвертований в капітал, ефект від даних операцій матиме матеріальний вплив на чистий прибуток українських банків», - сказав Демків.

За словами аналітика, банки також зменшили свої валютні ризики. «Це сталося завдяки конвертації номінованих раніше у валюті ризиків у гривневі акції, пропорційні розміру валютної позиції. За рахунок цього вирівнялася і валютна позиція», - заявив Демків.

Коментарі
Додати коментар