До новин

Фонд гарантування ініціює ліквідацію «Українського професійного банку»

27 серпня, 2015
Ліквідація
Фонд гарантування ініціює ліквідацію «Українського професійного банку»

Фонд гарантування вкладів фізосіб звернувся до Національного банку України з пропозицією про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ПАТ «УКРАЇНСЬКИЙ ПРОФЕСІЙНИЙ БАНК».

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі ФГВФО.

«У зв’язку з закінченням терміну дії тимчасової адміністрації у ПАТ «УПБ» та з огляду на затверджений планом врегулювання найменш витратний спосіб виведення неплатоспроможного ПАТ «УПБ» з ринку – ліквідація неплатоспроможного банку з відшкодуванням з боку Фонду коштів за вкладами фізичних осіб», - йдеться у поясненні до пропозиції.

З огляду на необхідність завершення Фондом повного технологічного циклу формування переліку вкладників, які мають право на відшкодування в період ліквідації банку, з 25 серпня 2015 року призупинені виплати коштів вкладникам ПАТ «УПБ» через відділення трьох банків.

У ФГВ також повідомили, що виплати коштів вкладникам ПАТ «УПБ» поновляться не пізніше семи днів з дня прийняття рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію банку Національним банком України, і здійснюватимуться вкладникам незалежно від строку завершення дії договору.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб з 29 травня 2015 року запровадив тимчасову адміністрацію у ПАТ «УПБ».

 

Коментарі
Додати коментар