До новин

Є всі законні підстави для припинення справи про банкрутство «Укрбурштину», - юрист

27 серпня, 2015
Резонансні справи
Є всі законні підстави для припинення справи про банкрутство «Укрбурштину», - юрист

Для припинення провадження про банкрутство ДП «Укрбурштин» і повернення його під контроль держави є всі законні підстави.

Про це сьогодні під час брифінгу в Києві заявив партнер юридичної компанії Ario Capital Group Юліан Хорунжий, який представляє в справі про банкрутство «Укрбурштин» інтереси держави в особі материнської компанії - ДАК «Українські поліметали», повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Ario Capital Group.

«Справа про банкрутство ДП «Укрбурштин» підлягає закриттю, оскільки перебування цього держпідприємства у процедурі банкрутства (а також санації) є незаконнимими і завдають державі збитків», - зазначив він.

«Ще в 1999 році ДП «Укрбурштин» Державної акціонерної компанії «Українські поліметали» та його структурні підрозділи були включені до переліку підприємств, що не підлягають приватизації. А відповідно до Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» (у редакції на момент введення процедури санації ДП «Бурштин») - санація державного підприємства можлива тільки після того, як підприємство виключать із переліку таких, що не підлягають приватизації», - повідомив Хорунжий.

Також він зазначив, що те ж саме говорить і Господарський кодекс України. Він також підкреслив, що «Укрбурштин» з цього переліку не виключали.

«Укрбурштин» є гірничим підприємством. А заключні і перехідні положення Закону про банкрутство говорять - провадження у справах про банкрутство гірничих підприємств підлягають припиненню, крім тих, що ліквідуються за рішенням власника. Щодо «Укрбурштин» такого рішення не було», - додав він.

Разом з тим, генеральний директор ДАК «Українські поліметали» Костянтин Лісничий заявив, що справа про банкрутство і багаторічна санація «Укрбурштин» - «нонсенс не тільки з юридичної, а й з економічної точки зору».

«ДП може самостійно добувати і продавати бурштину на десятки мільйонів гривень на місяць! Замість цього - з 2005 року накопичує борги, не платить податки і ми підозрюємо, служить ширмою для незаконних операцій з брендом. Як материнська компанія, ми готові розрахуватися з боргами «Укрбурштин», наполягаємо на закриття провадження про банкрутство та відновленні нашого контролю над ДП», - заявив він.

Як повідомляється, клопотання про справи про банкрутство ДП «Укрбурштин» Господарський суд Рівненської області розглянув сьогодні, наступне засідання у справі відбудеться 7 жовтня.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, вчора міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус заявив, що держкомпанію «Укрбурштин» хочуть збанкрутити та передати офшорній компанії через борг у 300 тис. доларів.

Коментарі
Додати коментар